Цитата

Для всіх оточуючих ми створюємо тільки правила, але для себе - одні лише винятки

Ш. Лемеля

Освіта завтрашнього дня: викладачі коледжу переймають прогресивні ідеї

Освіта завтрашнього дня: викладачі коледжу переймають прогресивні ідеї
Опубліковано: 08:19 23.09.2019

У кожного з нас є багато запитань до системи освіти. Питань часом більше, ніж відповідей. Але що ми можемо зробити? Сидіти і чекати, склавши руки? Зміни варто стимулювати та провадити всім на місцях, адже саме ми добре відчуваємо, що потрібно нам та нашим дітям.

Якою повинна бути освіта завтрашнього дня  говорили  під час зустрічі у форматі  Pecha Kucha, яка відбулась  22 вересня в Класичному приватному університеті, Інституті права.  До учасників заходу приєдналися й викладачі нашого коледжу  Шевченко О.С., Потапенко В.А., Боровик Ю.А.

Відкрив захід організатор і офіційний представник всесвітнього руху Pecha Kucha в Запоріжжі Сергій Гузенков.

Освіта завтрашнього дня: викладачі коледжу переймають прогресивні ідеї

Перший спікер, Кушнір Світлана (нумеролог, поет, письменник), поділилася власним досвідом як талант перетворити у професію: "Зараз багато технологій визначення здібностей людини, кожна з яких працює по-своєму. Проте, рішення приймають не вони, а ви. Я за те, щоб людина робила вибір по велінню душі і була щасливою у професійній реалізації. Зі своєї практики знаю, що правильно визначитися з професією реально і доступно кожному. Для цього потрібно просто розкрити свій талант, закладений в даті народження".

Як розвинути талант у підлітків знає  Пінчук Інна (завідувач кафедри реклами та зв'язків із громадськістю ІЖМК КПУ, доцент, кандидат філологічних наук), яка розповіла про свій авторський проект - Першу Дитячу Телешколу. В школі діти віком від 5 до 17 років навчаються медіаграмотності у 14 напрямках, створюють власну телепрограму, соціалізуються та комунікують.

Освіта завтрашнього дня: викладачі коледжу переймають прогресивні ідеї

Огурова Надія  (психолог, психотерапевт, трансформаційний тренер)  розповіла де і як можна освоїти «м’які навички» в сучасному світі: «За результатами досліджень Гарвардського Університету в ХХI столітті внесок hard skills («твердих» навичок - професійних і технічних) в професійну успішність співробітника становить всього 15%, тоді як soft skills ( «гнучкі» або «м'які» навички - комунікативні та управлінські) визначають 85%».

Міщенко Анастасія (директор запорізького філіалу Академії Інтернет Технологій IMT, практикуючий інтернет-маркетолог),  розповіла про можливості людини VS технології 4.0.

Заступник директора ЗКР НУ «Запорізька політехніка» Шевченко О.С. поділився власним досвідом  як зацікавити сучасну молодь розвитком і розробкою електроніки. Олексій впевнений , що у цьому нам допоможе новий формат додаткової освіти та проведення наукової діяльності- Відкриті лабораторії. До уваги був представлений авторський проект Відкритої лабораторії електроніки.

Учасники заходу почули різні точки зору, ідеї, думки, поспілкувались, поділились досвідом та найголовніше – провели гарно час у компанії креативних та неординарних людей. Було цікаво, корисно, пізнавально, організовано. Більшість гостей пішло з чітким розумінням того, що змінити, як поліпшити, що новеньке спробувати, з наміром працювати по повній!

Боровик Ю.А., викладач-методист