Цитата

За допомогою С ви легко можете вистрілити собі в ногу. За допомогою С++ це зробити складніше, але якщо це відбудеться, то вам відірве повністю всю ногу.

Bjarne Stroustrup

Навчальна екскурсія на ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"

Навчальна екскурсія на ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"
Опубліковано: 09:24 28.10.2019

Світ змінюється дуже швидко, і ми повинні встигати за цими змінами. Сьогодні компанії до своїх щоденних процесів все активніше запроваджують концепцію інновацій. У сучасному світі бізнесу для нововведень існує багато способів. Такі методи, як власні розробки, венчурні корпорації та бізнес-акселератори, – це лише верхівка айсбергу під назвою «Інновація».

Щоб отримати більш чітке уявлення про інновації, 25 жовтня за ініціативою викладача спеціальних дисциплін Боровик Ю.А., студенти групи КС-16-1 відвідали  Запорізьку інноваційну інжинірингову компанію ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД".

ІНФОКОМ ЛТД є лідером на ринку України з розробки автоматизованих систем управління технологічними процесами.  Замовниками компанії є найвідоміші українські та зарубіжні виробники.

Компанія допомагає проектувати і створювати інноваційні продукти, платформи і цифрові рішення для сучасного світу. Таким чином ІНФОКОМ ЛТД  допомагає виробникам вийти на нові рівні можливого і прискорити їхній перехід до цифрового бізнесу майбутнього.

Очолює компанію Троценко Едуард Анатолійович. Її генератор ідей. Дипломатична, цілеспрямована, принципова, енергійна людина, з якою студентам сьогодні пощастило познайомитись. Це невисокопарні слова.   Молодь побачила яким є сучасний керівник інноваційної компанії. Відкритий до діалогу й співпраці.

ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"

Розпочали ознайомлення з компанією  у Виробничому департаменті, де відбувається збірка електрозаправки UGV Chargers; низьковольтних розподільних пристроїв (НКП) за технологією SIVACON 8PT, SIVACON S8; обладнання АСУ та роботизованих   платформ «Скорпіон», «Ласка».

ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"

ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"

ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"

ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"

ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"

ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"

ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"

ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"

Особливу увагу та багато запитань з боку студентів  викликав робот-гід. Хлопці отримали вичерпні відповіді безпосередньо від розробників.

ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"

ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"

ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД"

Далі Едуард Анатолійович запросив групу до Департаменту безпілотних технологій, що займається розробкою спеціальних алгоритмів для створення безпілотного автомобіля і програмного забезпечення для його віддаленого управління.

Наступний етап - проектно-конструкторський департамент, що виконує повний цикл проектування по КВП і АСУ ТП.

В Департаменті  систем автоматизації студенти зразу відчули атмосферу відповідальної роботи професіоналів високого рівня, які займаються розробкою програм для контролера за допомогою пакетів PCS7, STEP 7; візуалізацією технологічних процесів (WinCC); параметруванням приводів постійного і змінного струму; створенням технологічних бібліотек; реалізацією технологій за допомогою мов високого рівня (Hi-Graph, SCF, CFC) та реалізацією віддаленого управління і моніторингу технологічними об'єктами.

По закінченню екскурсії ми потрапили до Департаменту інформаційних технологій, що займається розробкою програмного забезпечення; диспетчеризацією виробничих процесів; інтеграцією інформаційних систем підприємства; розробкою автоматизованих систем управління і оптимізації виробничої діяльності (MES систем); проектування центрів обробки даних та проектуванням структурованих кабельних систем.

Студенти мали змогу задати питання стосовно наявних вакансій, технологій, які використовуються працівниками компанії та багато інших.

Сьогодні студентам групи КС16-1, які навчаються за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», випала щаслива нагода ознайомитись з провідною сучасною компанією.  Приємно , що молодь зацікавили деталі окремих виробничих процесів, тонкощі технологій, діяльність департаментів. Видно, що у студентів є інтерес до складної професії. Це дає надію, що на підприємства нашого міста, незабаром, прийдуть працівники, що готові розвиватися, навчатися та ініціювати нові ідеї.

Підводячи  підсумки зустрічі генеральний директор ТОВ "ІНФОКОМ ЛТД" Троценко Едуард Анатолійович зазначив, що готовий співпрацювати з ЗКР НУ «Запорізька політехніка» з метою підвищення  якості підготовки молодших спеціалістів для подальшого їх працевлаштування у компанії. Ура! Ще один крок у професійне майбутнє зроблено!

Боровик Ю.А., викладач-методист