Цитата

Я завжди мріяв про те, щоб моїм комп'ютером можна було користуватися так само легко, як телефоном; моя мрія збулася: я вже не можу розібратися, як користуватися моїм телефоном.

Bjarne Stroustrup

Набуваємо практичного досвіду: екскурсія на завод «Хортиця»

Набуваємо практичного досвіду: екскурсія на завод «Хортиця»
Опубліковано: 12:57 11.11.2019

В умовах конкурентного ринку праці, сучасний фахівець з інформаційних технологій повинен володіти сучасними підходами до побудови автоматизованих систем управління. У нас є багато способів розвивати своїх студентів як професіоналів: це і гостьові лекції по актуальним тематикам, і практичні заняття із сучасними технологіями, й обмін знаннями та досвідом на конференціях чи відкритих семінарах.

Але варто зазначити, що зустрічі студентів із реальним виробництвом –  це найефективніший метод у непростому процесі формування молодого спеціаліста, який повинен бути всебічно розвиненою особистістю із креативним мисленням та нестандартним раціоналізаторськими підходом до вирішення бізнес-завдань. Тому для студента важливо не тільки опановувати вузькоспеціалізовані знання, а й мати широкий кругозір. А якраз екскурсія заводом чи іншим бізнес-об’єктом, містить багато фактів із історії, географії, культурології та інших суспільно-гуманітарних дисциплін.

Так 11 листопада в групі КС16-1 за ініціативою викладача Боровик Ю.А. в рамках вивчення дисципліни «Технічні засоби РТС» організована виробнича екскурсія на завод «Хортиця», який оснащений обладнанням світових лідерів.

хортиця

Спеціалісти заводу  «Хортиця» гостинно зустріли студентів коледжу  і ознайомили їх з історією та основними напрямками діяльності підприємства.

Хортиця

Під час спілкування студенти цікавились технічною базою підприємства та особливостями організації виробництва.

Хортиця

Для повного уявлення про таке складне підприємство групу ознайомили з системами автоматизації, механізації та комп’ютеризації на всіх етапах виробництва продукції.

Хортиця

Хортиця

Це інженерні системи REHAU, насоси GRUNDFOS, навантажувачі TOYOTA, автоматизовані  лінії ITAL PROJECT та ін.

Хортиця

Хортиця

Хортиця

Хортиця

Хортиця

Хортиця

Хортиця

Хортиця

Хортиця

Хортиця

Хортиця

Хортиця

Хортиця

Хортиця

За підсумками зустрічі з керівництвом заводу обговорили можливість проходження на підприємстві практики, стажування студентів та подальшого працевлаштування випускників коледжу.

Це був прекрасний досвід взаємодії навчального закладу та компанії, що спеціалізується в сфері автоматизації виробництва. Студенти ЗКР НУ «Запорізька політехніка»  залишилися задоволені організацією та проведенням екскурсії, висловлюють щиру подяку керівництву заводу «Хортиця».

 

 

Боровик Ю.А., викладач-методист