Цитата

Хай живе неоднаковість, слава відмінностям!

Павло Загребельний

На 20-ій сесії запорізької міської Молодіжної ради

20 сесія запорізької міської Молодіжної ради
Опубліковано: 08:43 28.02.2018

27 лютого відбулася 20-та сесія запорізької міської молодіжної ради, участь в якій взяли представники студентського самоврядування ЗКР ЗНТУ Колдовський П., Глущенко В. та Романько Д.

20-та сесія запорізької міської молодіжної ради 20-та сесія запорізької міської молодіжної ради

На порядок денний було винесено дев’ять  питань, серед яких - збереження стипендій для студентів ВНЗ. Виплата стипендій – актуальне питання, яке сьогодні турбує студентів. Зокрема, молодь хвилює скорочення кількості її отримувачів. Зі зверненням посприяти у вирішенні даного питання виступив голова студентськоі ради ЗКР ЗНТУ Колдовський Павло.

20-та сесія запорізької міської молодіжної ради

- Питання актуальне і зачіпає студентську молодь, якої в нашому місті чимало. З початку 2017 року кількість студентів, які отримують стипендію, скоротилася до 40-45% від числа бюджетних місць. Така ситуація по всій Україні. Молодь повинна всі свої знання направляти на те, щоб ставати кваліфікованими фахівцями, приходити на підприємства, в малий і середній бізнес, сприяючи підвищенню економіки та розвитку держави. Але для цього для молоді необхідно створити сприятливі умови, - зазначив голова міської Молодіжної ради при Запорізькій міській раді Сергій Ільченко.

20-та сесія запорізької міської молодіжної ради 20-та сесія запорізької міської молодіжної ради

Учасники засідання відзначили, що до 2018 року кількість одержувачів стипендій буде скорочено до 25%, до 2020 року – до 15%.

Запорізька молодь прийняла рішення звернутися до Прем'єр Міністра, голови Верховної Ради, міністрів освіти і науки та фінансів України з проханням детально розглянути дане питання і прийняти рішення на користь студентів.

 

 

 

 

Викладач-методист Боровик Ю.А.