Цитата

Є лише один спосіб зробити велику роботу – полюбити її

Стів Джобс

Квіз з аніме «Немає гри. Немає життя»

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 13:34 25.05.2021

Вивчаючи потреби молоді, ми, педагоги, не завжди розуміємо те, чим нині цікавляться студенти. Ми виховані іншими моральними цінностями з іншою ідеологією і набагато меншою кількістю використання гаджетів. Але це все не заважає нам вивчати інтереси наших студентів і бути, як-то кажуть, «в темі».

На перший погляд здається, що складно проводити захід на тему, яку ти зовсім не розумієш. Але для цього є ті самі студенти, які завжди готові прийти на допомогу, яким цікаво долучитися до спільної роботи, звичайно, якщо вони впевнені, що ця тема дійсно зараз у тренді. Єдина складність – це знайти таких самовідданих студентів! Але для нас це не проблема!

Організувавшись зі студентським самоврядуванням у невелику робочу групу, ми довго підбирали тему, яка б зацікавила нашу молодь. Проаналізувавши кількість студентів, які цікавляться аніме (а це приблизно 45%), прийшли до думки, що ця тема буде актуальною, хоча в ній є багато протиріч між самими студентами. Хтось тихенько дивиться аніме і навіть боїться про це сказати, хтось ним божеволіє, а хтось навпаки, тицяє пальцями в тих, хто його полюбляє. Нам було важливо привернути увагу не тільки студентів, викладачів, а і батьків до того, що ми всі проявляємо інтерес до різного, кожен має своє особисте хобі, і в цьому не має нічого поганого.

19 травня 2021 року в аудиторії 35 відбувся Квіз з аніме «Немає гри. Немає життя». У ньому взяли участь студенти груп КСМ 19-1, ТК 19-1, КСМ 20-1, ПМ 20-1.

Організаторами та авторами заходу цього разу були:

  • заступник голови студентського профкому Денисенко Святослав (ст.гр. КС 19-1),
  • ведуча Кацило Валерія (ст.гр. КСМ 19-1);
  • журі: Баранова Ліана (ст.гр. КС 20-1), Рудь Олег (ст.гр. ТК 191-1), Громов Єгор (ст.гр. КС 19-1);
  • спостерігачі: секретар студентської профспілки Павлова Вікторія (ст.гр. КС 18-1), Левченко Ігор і Горбань Кирило (ст.гр. КСМ 19-1);
  • звукооператор Ільченко Ромазан (ст.гр. ОТ/ТК 20-1);

фотограф Бабак Ольга (ст.гр. КС 18-1).

Квіз проходив у форматі раундів: 25 теоретичних питань, смайли і оппенінг. Всі команди гарно себе проявили, різниця в балах була мінімальною. Перемогу отримала команда студентів групи ТК 19-1 «Акацукі», у подарунок вони отримали три томи манги: «Бродячі пси», «Божевільний азарт», «Цей дурний свин не розуміє мрію дівчинки-зайчика!».

Ми, організатори, дуже сподіваємося, що всім учасникам сподобався наш задум і подарунки. Якщо ви вважаєте, що не провели час марно і це класна тема, звертайтеся до студентського профкому з пропозицією спланувати на наступний навчальний рік щось схоже, але крутіше!

 

До нових зустрічей!

Клименко Г.В., практичний психолог