Цитата

Просто тому, що щось не працює не так, як ви планували, не означає, що воно марно

Томас Едісон

Інтерактив для ВПО від ЗФККТ та ВГОІ "УСІ"

Інтерактив для ВПО від ЗФККТ та ВГОІ "УСІ"
Опубліковано: 08:26 29.12.2022

Останнім часом в Україні з’явився новий вислів «не на часі», і, на жаль, його використовують як урядовці, так і громадяни України. І говорять вони так або для виправдання своєї бездіяльності, або через відчуття провини. У зв’язку з цим цьогоріч в Запоріжжі не встановлюють новорічну ялинку, не організовують дітям розваги, а батькам радять вирішити це питання самостійно. 

Але у більшості нормальних, адекватних і вдумливих людей, які постійно волонтерять та намагаються допомогти військовим прискорити перемогу власними силами виникає питання, а чи подумав хтось про діток ВПО, про діток, чиї батьки не в змозі встановити ялинку, бо в них банально немає коштів і немає дому? Чомусь хтось вирішив, що має право прикривати свою безвідповідальність і лінь модним висловом «не на часі»? А коли на часі? Хтось точно знає, коли закінчиться війна? І що наступного року діти точно повернуться у свої домівки і зможуть відсвяткувати новий рік так, як їм захочеться? А час не стоїть на місці, і дитинство закінчується.

Всі забули про те, що варто жити тут і зараз, поки ми всі живі і маємо змогу піклуватися, давати нашим дітям тепло і турботу!
Саме тому 27 грудня 2022 року наше студентське волонтерське братство за підтримки фонду інвалідів в особі Колупаєвої Т.М. та адміністрації ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка» організували для діток ВПО, які мешкають в нашому гуртожитку, невеличкий новорічний інтерактив.

Багато гарних слів лунали від директора коледжу Баршай О.К. та теплих привітань від Колупаєвої Т.М., радниці президента ВГОІ "Українська спілка інвалідів-УСІ", яка привезла дітям солодощі.

Цього разу діток зустрічали духи Різдва (Олексій Сарапкін ТК-22 та Аня Усенко АКіТ-22), яким допомагали чарівні ельфи (Матвій Леутенко ТК-19, Даніїл Плотніков КІ-22, Олег Барліт ПМ-22, Діана Барабаш ПМ-20), оператором був Юрій Переславський АКіТ-22, фото від Юлії Закатєй ПМ-21.

Дітки відгадували загадки на новорічну тематику, грали у сніжки, разом весело танцювали новорійчний флеш-моб, мріяли про мир і закінчення війни.

Під кінець заходу дух Нового року (Денисенко Святослав КС-19) завітав зі своїми передбаченнями на 2023 рік і побажав діткам поменше уроків і побільше розваг, але зауважив, що вчитися і розвиватися дуже важливо!

Звісно, що для студентства – це не просто новорічний інтерактив для діток і волонтерська діяльність. Для них це набагато більше: це своєрідна форма самореалізації та самоствердження особистості, перевірка власних сил на міцність, налагодження комунікації між собою та тренування командної роботи, ну і, звичайно, як і для більшості підлітків, це те, чого не вистачає сьогодні найбільше, - веселе проведення часу в колі своїх однолітків. 

Як би нам не було складно, але варто не забувати нікому, що ЗСУ, воюючи, захищають мир і спокій своїх рідних і близьких. І вкрай важливо, щоб сьогодні ми всі згуртувалися і не забували, що вони там в окопах розраховують на нас, що ми, тут, у цивільному житті, попіклуємся про їхні сім’ї. Тому ми повинні робити все, що від нас залежить, щоб наповнити світ добром, теплом і відчуттям безпеки! Найменше чим ми можемо віддячити їм за кожен новий день - це просто працювати на благо нашої нації!

Клименко Г.В., практикуючий психолог