Цитата

Балаканина нічого не вартa. Покажіть мені код.

Linus Torvalds

Форум «Перспективи розвитку природничо-математичної та інженерної освіти на прикладі Запорізької області»

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 14:13 18.05.2021

17 травня 2021 року в очно-дистанційній формі на базі Громадської організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій» (директор – Ірайсат Магомедалієва ) відбувся значний захід для обласної системи освіти  Форум «Перспективи розвитку природничо-математичної та інженерної освіти на прикладі Запорізької області».

На конференції були присутні більш 50 представників освітньої діяльності, а також понад 130 учасників в режимі онлайн. В роботі форуму взяли  участь заступник Міністра освіти та науки України Вітренко А. О., народний депутат України Воронов В. А., керівники департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, департаменту освіти та науки Запорізької міської ради та Громадської організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій».

Метою форуму було визначено:  формування освітньої екосистеми шляхом об’єднання та координації роботи всіх закладів природничо-математичної та інженерної освіти і бізнесу, як кінцевого споживача, для підвищення ефективності освітнього процесу, надання можливості створення індивідуальної освітньої траєкторії та забезпечення безперервності освіти для кожного здобувача від дошкільної до вищої та післядипломної освіти, формування сучасного висококваліфікованого фахівця, у відповідності до вимог часу та змін в економіці.

З привітальним словом до присутніх звернувся Заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції  Вітренко А.О.

З побажанням плідної сумісної роботи учасникам заходу виступив Заступник директора департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації - начальник управління Захарчук В.М. В своєму зверненні до присутніх Казачук А. В., виконуючий обов'язки ректора ЗОІППО, підкреслив , що у відповідь на виклики часу, такий тип освіти виходить на перший план, роботу майбутньому фахівцю, що навчався за технологією STEAM можна буде приблизно вдвічі легше.

Надалі, один з організаторів конференції, завідувач кафедри «Електричні машини»  НУ «Запорізька політехніка»,  д.т.н., професор,  Яримбаш Д.С., ознайомив учасників заходу з актуальними  аспектами розвитку STEM - освіти в навчанні природничо-наукових дисциплін.

В другій частині заходу працівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої , вищої освіти ознайомили присутніх з досвідом впровадження  сучасних тенденцій в своїх навчальних  закладах,  які сприяють розповсюдженню ідей розвитку STEM-освіти.

В роботі форуму зв’яли участь представники нашого коледжу: Баршай О.К., директор, Винокурова І.В., заступник директора з НВР, педагогічні працівники Бужин Т.М., Нікітенко А.С., Теребінов О.В. До уваги присутніх було представлено презентацію «Дуальна освіта в закладах фахової передвищої освіти», в якій директор коледжу Баршай О.К. продемонструвала шлях до реалізації завдань STEM-освіти –  від організації проведення лабораторних робіт на підприємствах нашого міста до втілення RD – проектів на замовлення підприємств в дипломні проєкти студентів-випускників нашого коледжу. 

Результатом роботи стало  підписання меморандуму всіх партнерів проєкту про співпрацю у сфері розвитку STEM-освіти в Запорізькій області.

Спільний освітянський форум став відкритою платформою для взаємного обміну думками, досвідом, джерелом натхнення та  свіжих ідей, невід’ємною частиною діяльності системи закладів освіти.

Великодний О.О., адміністратор сайту