Цитата

Якщо українець каже Вам, що він не може знайти піратську версію програми - не вірте йому. Він - не українець.

Запісочний А.М.

Добрі справи завжди з нами

Добрі справи завжди з нами
Опубліковано: 14:15 12.04.2019

Стало вже доброю традицією до свята світлого Воскресіння Христового приймати у гостях у Запорізькому коледжі радіоелектроніки Запорізького національного технічного університету діток з інвалідністю. Тож сьогодні, 12 квітня 2019 року до участі у цьому заході долучилися не тільки викладачі та співробітники коледжу, а й наші студенти. Цього року адміністрація коледжу зорганізувала для наших гостей дуже цікаві та пізнавальні розваги

Спочатку наші гості потрапили на науково-хімічне шоу, яке допоміг провести наш випускник Денис Павленко. Це шоу як суміш свята з цікавими експериментами з хімії та фізики дає можливість дітям не просто спостерігати його, а й активно приймати участь. Проводячи різноманітні хімічні реакції діти перетворюються у справжніх вчених.

Далі на наших гостей чекав обласний етап Всеукраїнського конкурсу-виставки з декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край» та обласний фестиваль писанок «Писанковий рай», які нині працюють у актовій залі коледжу.

Після виставки наші гості були запрошені до «Відкритої лабораторії електроніки» ЗКР ЗНТУ, яка була створена на грантові кошти соціального проекту «Ми – це місто» На них чекали практичні заняття «Перші кроки в електроніці з конструкторами «Знаток». Олексій Станіславович Шевченко, заступник директора з навчально-виробничої роботи разом з Артемом Олексійовичем Котенко, провідним інженером навчальної лабораторії та викладачами коледжу провели практичні заняття у ігровій формі. Вони разом з дітьми на прикладі конструктору «Знаток» збирали найрізноманітніші схеми: радіоприймач, схема з вентилятором та з лампочкою. Також дітям розповіли про передові технології у галузі робототехніки та 3D друку, які також є у лабораторії.

Наприкінці заходу діти отримали солодкі подарунки до Великодня. Емоції та враження дітей просто не передати словами, діти буквально сяяли від захоплення. Директор коледжу, Ольга Костянтинівна Баршай, зазначила: «Озирніться навкруги: чи не стоїть поруч з вам той, хто не просить про допомогу, але має потребу в ній. Хто сподівається на вас, але не може про це сказати. Ми завжди повинні йти один до одного, до людей які нас оточують тільки з добром, з бажанням зробити важливе для іншої людини. І тоді хтось побажає зробити теж саме і для вас.»

Адміністрація ЗКР ЗНТУ висловлює щиру подяку всім нашим партнерам, які допомогли в організації заходу, а саме Профкому студентів, аспірантів та докторантів Запорізького національного технічного університету у особі голови Андрія Володимировича Іванченка та Школі робототехніки «Вперед у майбутнє» у особі Кабаненко Дениса.

Кеда В.С., методист