Цитата

Не потрібно сильно побоюватися смерті. Потрібно боятися марного життя.

Б. Брехт

До Дня Соборності України

До Дня Соборності України
Опубліковано: 08:59 23.01.2019

22 січня студенти груп КС-18-1, КСМ-18-1, ТК-15-1 ЗКР ЗНТУ разом з викладачами: Реброва О.В., Сайгак К.І., Коваленко Ф.В., Ащеулова Ю.С. відвідали у кінотеатрі ім. Довженка показ українського історично-біографічного фільму Олеся Янчука «Таємний щоденник Симона Петлюри».

Сюжет стрічки охоплює період життя головного отамана військ Української Народної Республіки і лідера Директорії УНР, коли той перебував в еміграції у Парижі, до того дня, коли Петлюру вбив Самуїл Шварцбард. Історія розповідає не лише про план знищення Петлюри, а й про останні дні його життя. Драматургічний прийом написання Петлюрою переносить глядачів із Парижа в Україну, до подій та дійових осіб того короткого періоду УНР, коли Україна здобула, та не змогла втримати незалежність.

Проведений захід був спрямований на шкільну та студентську молодь, військовослужбовців, а також представників органів влади, місцевого самоврядування, громадськості, з метою популяризації українського кінематографа та поширення знань про українських лідерів – борців за незалежність.

На думку організаторів даного патріотичного заходу, саме мистецтво дає змогу краще розкрити головні постаті тих часів, згадати події давнини, щоб пам’ятати одне з найбільших досягнень українських діячів.

 

Реброва О.В., Боровик Ю.А.