Цитата

Я люблю життя, бо ще стільки багато невідомого.

Ентоні Хопкінс

3D принтери, роботи, та віртуальна реальність – як пройшла студентська регіональна конференція у ЗКР ЗНТУ

3D принтери, роботи, та віртуальна реальність – як пройшла студентська регіональна конференція у ЗКР ЗНТУ
Опубліковано: 10:54 19.04.2019

Сьогодні, 16 квітня 2019 року під егідою ради директорів коледжів та училищ Запорізької області на базі ЗКР ЗНТУ відбулася Регіональна студентська конференція «Організація пошуково-дослідницької роботи студентів».

Мета конференції висока – активізувати роботу з пропаганди наукових знань, формування професійних компетенцій, залучити увагу студентів до наукової творчості та дослідницької роботи в позааудиторний час під керівництвом викладачів і майстрів виробничого навчання.

До участі у конференції долучилися аж 53 юні науковці – представники 13 коледжів та училищ області. Також  у заході взяли участь  29 учнів з 6-ти загальноосвітніх закладів міста Запоріжжя.

Перед початком, аби надихнути учасників на плідну працю, викладацький колектив ЗКР ЗНТУ влаштував для усіх охочих майстер-клас пастельного живопису, виготовлення виробів до Великодня “Вухаті”, стилізовану фотозону та брейк-каву.

Під час урочистого відкриття учасників конференції вітали заступник директора департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Віктор Миколайович Захарчук, ректор Запорізького національного технічного університету Сергій Борисович Бєліков, голова первинної профспілкової організації студентів, аспірантів та докторантів ЗНТУ Андрій Володимирович Іванченко та голова студентської ради та профбюро студентів ЗКР ЗНТУ Павло Колдовський.

У рамках роботи конференції відбулася виставка творчих робіт, яка продемонструвала кращі досягнення школярів, студентів, досвід роботи викладачів, майстрів виробничого навчання з організації навчальної, пошукової та науково-дослідницької діяльності. Учасники конференції були просто вражені розмаїттям сучасних технологій, що були представлені на виставці TechnoLife.

Також наші гості відвідали обласний етап Всеукраїнського конкурсу-виставки з декоративно-ужиткового мистецтва “Знай і люби свій край” та обласний фестиваль писанок “Писанковий рай”.

Організаційний комітет під головуванням директора коледжу Баршай Ольги Костянтинівни висловлюють щиру подяку нашим партнерам, що допомогли у організації конференції, а саме:

Кафедра інформаційних технологій електронних засобів ЗНТУ

Кафедра програмних засобів ЗНТУ

ПНЗ  “Центр науково-технічної творчості молоді “Політ”

“STREAM-лабораторія цікавих наук”.

КЗ  “Запорізький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді “Грані” Запорізької обласної ради

Гурток “Основи робототехніки та комп'ютерного моделювання”.

Відкрита лабораторія електроніки ЗКР ЗНТУ

Запорізька школа робототехніки “Вперед у майбутнє”

Школа юних програмістів.

Позашкільний навчальний заклад “Комунарський районний центр молоді та школярів” Запорізької міської ради Запорізької області.

Кеда В.С., методист