Цитата

Без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися, але будь-хто з нас без Батьківщини – ніщо.

Василь Сухомлинський

11 ресурсів для кожного студента

11 ресурсів для кожного студента
Опубліковано: 12:02 15.06.2017

Молодь часто зависає в Інтернеті, й це скоріше негативно відображається на навчанні, ніж приносить корисні плоди. Саме тому пропонуємо добірку цікавих сторінок і додатків, які обов’язково стануть у пригоді кожному студентові, а Інтернет перетворять на платформу для нових знань.

 

1. Сток фотографій Librestock

Фотостоки – це новинка ХХІ століття, створена, щоб безкоштовно завантажувати світлини без порушення авторських прав. Презентація, реферат, курсова, пост на фейсбуці – не забудь скористатися фото, які зробили саме для вільного розповсюдження!

 

2. Платформа 750 Words

Платформа, де щодня треба писати по 750 слів. Альтернатива інтернет-щоденнику. Перш за все згодиться гуманітаріям: тут можна занотовувати всі свої думки, а згодом переглядати й редагувати їх. Писати можна англійською, російською, українською, а також форматувати саму сторінку – змінювати тло тощо.

 

3. Релаксація від Noisli

Просто для заспокоєння нервів. Особливо під час сесії. На сайті можна включити різноманітні звуки природи чи гул кав’ярні у центрі міста й сідати вчитися. Чи просто релаксувати з гарячим чаєм і відчиненим вікном.

 

4. Програма для створення резюме CV-maker

Кожен третій студент зараз шукає підробіток – або після пар, або на літо. Електронні бібліотеки вакансій вимагають від користувача резюме. Створити його професійно, красиво і безкоштовно допоможе CVmaker.

 

5. Онлайн-курси Eggheado

Eggheado – це короткі листи з цікавими розповідями на електронку. Тема може стосуватися будь-якої галузі: від психології до економіки. Читати ці маленькі статті можна в ліжку, трамваї, на парах, або пізнього вечора на лавці в парку. Приходять вони вранці. Для того, щоб підписатися, потрібно зареєструватися – вказати свою пошту, логін і пароль.

 

6. Бібліотека шпаргалок TWIRPX

Це бібліотека шпаргалок для всіх – і школярів, і абітурієнтів, і студентів. Понад один мільйон файлів, які несуть цінність для кожної спеціальності: від педагогіки до механіки. Для того, щоб безкоштовно завантажити підручник чи наукову статтю, потрібна реєстрація на сайті. Платформа є російськомовною, але має багато україномовних файлів.

 

7. Контролер соціальних мереж Selfcontrolapp

Додаток можна скачати на Mac для того, щоб соцмережі не відволікали під час підготовки до сесії\написання курсової. За його допомогою можна на певний час заблокувати усі улюблені сторінки.

 

8. Ютуб-канал Nowchpok

Російськомовний канал ютюб, де простими словами розповідають про все цікаве: від функціонування побутових домашніх приладів до причини появи смерчів. Не завадить тим, хто вивчає природничі науки, але й для гуманітарії стане прекрасною нагодою розширити кругозір.

 

9. Сайт про функціонування предметів Howstuffworks

Англомовний сайт, де пояснено, як функціонує різноманітне приладдя, а також цікаві статті до однієї із семи тем. Тут і культура, і техніка, і пригоди, і багато іншого.

 

10. Моніторинг порушень в університеті Profights

Сайт для моніторингу порушень прав студентів і викладачів. Якщо виникають проблеми з навчальним процесом чи особисто з викладачами, можна зареєструвати анонімну заявку на сайті, й професійну безкоштовну консультацію нададуть юристи. Якщо реєструєш випадок корупції, будь готовий надати мінімальні докази.

 

11. Можливості DIEM

Насамкінець найважливіше для кожного студента: стипендії, вакансії, волонтерство й гранти. «Студвей»-можливості принесуть тобі неабияку користь, а також додадуть натхнення шукати й знаходити!

викладач-методист Ю.А. Боровик