Цитата

Вивчай все не з марнославства, а задля практичної користі.

Георг Крістоф Ліхтенберг

Засідання Ради директорів фахових коледжів Запорізької області

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 15:02 20.01.2022

20 січня 2022 року в on-line режимі відбулося засідання Ради директорів фахових коледжів Запорізької області.

Про порядок денний засідання, який охоплював нагальні питання,  доповіла  Баршай О.К., голова  Ради директорів, директор ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка».

По першому питанню присутні слухали виступ Шевченка О.С., керівника лабораторії Інжинірингова школа Noosphere [або Noosphere Engineering School], який ознайомив присутніх з мережою науково-технічних лабораторій на базі закладів вищої освіти України, відкритих та обладнаних громадською організацією «Асоціація Noosphere». Noosphere Engineering School створює ефективну startup платформу для молодих спеціалістів України та інтегрує наукові підходи у бізнес-середовище. Лабораторії Інжинірингової школи Noosphere – це осередки інженерної творчості, де студенти та молоді вчені України можуть розвивати свої інноваційні ідеї, отримуючи технологічну та маркетингову підтримку, а також супровід досвідчених менторів та експертів Noosphere.

Керівникам закладів освіти було запропоновано підписати Меморандум про співпрацю з лабораторією Інжинірингова школа Noosphere по напрямам створення високотехнологічних проєктів та стартапів.

По другому питанню керівники закладів ФПО Запорізької області з пропонували кандидатури до складу комісії, яка є дорадчим органом Державної служби якості освіти України, що буде розглядати акредитаційні справи та приймати рішення щодо акредитації освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти. 

При обговоренні третього питання порядку денного засідання виступили Баршай О.К., голова Ради директорів, директор ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка», яка зосередила увагу присутніх на пропозиціях та рекомендаціях до проєкту Порядку проведення інституційного аудиту закладів фахової передвищої освіти.

Тютюнник Л. М., директор ВСП «Запорізький металургійний фаховий коледж Запорізького національного університету», яка ознайомила присутніх з пропозиціями до Порядку проведення інституційного аудиту закладів фахової передвищої освіти.

Галчанський М.В., в.о. директора ВСП «Оріхівський фаховий коледж ТДАТУ», який презентував пропозиції до Порядку проведення інституційного аудиту закладів фахової передвищої освіти.

Результатом обговорення стане узагальнення наданих пропозицій від керівників фахових коледжів для обговорення проєкту Порядок проведення інституційного аудиту закладів фахової передвищої освіти на зустрічі з представниками Управління Державної служби якості освіти у Запорізькій області 26 січня 2022 року та підготувати пропозиції до 31 січня 2022 року до Міністерства освіти і науки України.

В засіданні взяли участь 25 представників закладів ФПО Запорізької області. Зустріч пройшла у діловій і конструктивній обстановці.

Вергун І.Б., методист