Цитата

А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни.

Ліна Костенко

Засідання обласного методичного об’єднання викладачів інженерної та комп’ютерної графіки фахових коледжів Запорізької області

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 11:00 15.03.2021

11 березня 2021 відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів інженерної та комп’ютерної графіки фахових коледжів Запорізької області. В засіданні, яке проводилося на платформі Google Meat, взяли участь 10 навчальних закладів. Відкрила роботу методичного об’єднання Баршай О.К., голова Ради директорів фахових коледжів Запорізької області, директор ВСП «Запорізький фаховий коледж НУ «Запорізька політехніка». Нікітенко А.С., голова методичного об’єднання викладачів інженерної та комп’ютерної графіки фахових коледжів Запорізької області, ознайомила присутніх з порядком денним, на який були винесені проблеми дистанційного викладання дисципліни та досить актуальне питання підвищення кваліфікації викладачів.

По першому питанню виступила Білоконь О.О., інженер з комп’ютерних технологій ТОВ «ІФОКОМ ЛТД», яка розповіла про можливості вивчення викладачами спеціалізованого пакету проектування EPLAN, який на сьогоднішній день є унікальним інструментом для вирішення задач автоматизації проектування та підготовки конструкторської документації у відповідності до європейських стандартів.

Викладач ВСП «Запорізький гідроенергетичний фаховий коледж Запорізького національного університету» Барінова Ю.А. поділилася з присутніми власним досвідом викладання дисципліни «Інженерна та комп’ютерна графіка» під час дистанційного навчання.

Інформацією щодо ресурсів по створенню інтерактивних тестів і методичних посібників та досвідом їх використання поділилися викладачі Запорізького авіаційного коледжу ім. О.Г. Івченка Євангеліст К.І., Шипкова С.В.

Голова Обласного методичного об’єднання Нікітенко А.С. довела до відома присутніх вимоги та пропозиції щодо розробки завдань для ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнської олімпіади з інженерної та комп’ютерної графіки. Також на голосування було винесено питання щодо проведення в 2021 році ІІ етапу олімпіади з інженерної та комп’ютерної графіки в он-лайн режимі. Більшість присутніх підтримали таку пропозицію.

В цілому друге засідання Обласного методичного об’єднання викладачів інженерної та комп’ютерної графіки фахових коледжів Запорізької області пройшло в дружній і доброзичливій атмосфері та досить цікаво. Висловлюємо велику вдячність усім, хто взяв участь! Бажаємо творчого натхнення, плідної праці та доброго здоров’я! До нових зустріч!

Нікітенко А.С., голова ЦК ОТ ТК, голова ОМО викладачів ІКГ