Цитата

За допомогою С ви легко можете вистрілити собі в ногу. За допомогою С++ це зробити складніше, але якщо це відбудеться, то вам відірве повністю всю ногу.

Bjarne Stroustrup

Засідання методичного об’єднання викладачів математики, інформатики та комп’ютерної техніки коледжів та училищ Запорізької області

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 20:37 01.04.2021

31 березня о 14.00 в режимі онлайн на платформі GOOGLE MEET відбувся  он-лайн інтенсив  Обласного методичного об’єднання викладачів математики, інформатики та комп’ютерної техніки фахових коледжів Запорізької області. В он-лайн засіданні прийняли участь 46 викладачів з 14 навчальних закладів.

Перелік питань (згідно Плану роботи  Обласного методичного об’єднання викладачів математики, інформатики та компʼютерної техніки фахових коледжів Запорізької області) був наступний:

1. Особливості підготовки до ЗНО. Створення бази порад: на що звернути увагу при підготовці до ЗНО з математики, як підступитися до складних задач та які хитрощі може застосувати студент, здаючи тест;  

2. Пропозиції щодо оновлення освітньої програми з інформатики (10 – 11 клас) для здобувачів освіти закладів фахової передвищої освіти.

Засідання почалось з діалогу з аудиторією за допомогою он-лайн сервісу для створення електронних презентацій Mentimeter. Викладачам було запропоновано висловитися щодо емоцій, з якими вони були налаштовані працювати на засіданні методичного об’єднання.

Інтенсив у формі мозкового штурму за темою першого питання проходив за допомогою веб-сервіса Mindomo для створення потужних пов’язаних діаграм, ментальних карт, який дозволяє перетворювати все в презентації, працювати в команді, робити візуалізації. В результаті отримали таку схему порад.

https://www.mindomo.com/mindmap/f073300f0f67434381d69e00903ef551

По другому питанню виступила викладачка інформатики ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка» Шевченко О.П., яка запропонувала створити активну групу для створення базової типової програми з інформатики (10-11 клас) для забезпечення якості фахової передвищої освіти. Були також обговорені модулі, які пропонується змінити згідно специфіки навчання.

І не зважаючи на форс мажорні обставини з боку провайдерів Інтернету, засідання все ж таки продуктивно відбулось. Дякуємо тим, хто приймав активну участь.

Великодний О.О., адміністратор сайту