Цитата

Багато з вас знайомі з перевагами програміста. Їх всього три, і зрозуміло це: лінь, нетерплячість і гординя.

Larry Wall

Всесвітній День охорони праці

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 07:53 29.04.2021

Щорічно 28 квітня у понад 100 країнах світу, з метою привернення уваги суспільства і, головне, влади - до проблеми безпеки людини на робочому місці, відзначають Всесвітній День охорони праці.

Всесвітній день охорони праці відзначається 28 квітня. Це свято започаткувала Міжнародна організація праці (МОП), яка вирішила розширити масштаби своєї діяльності з просування ідеї охорони праці в сучасному суспільстві. Одним з головних аспектів цієї роботи є розробка заходів щодо зниження рівня смертності на виробництві.

Святкування дня охорони праці вперше відбувалося в 2003 році, але ще в 1989 році американські і канадські робочі відзначали День пам'яті на честь загиблих на робочому місці. Після цього подібні заходи організовувалися по всьому світу.

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України  від 18 серпня 2006 р. № 685/2006 щорічно.

З часом цей день об'єднав усіх, хто прагне зробити роботу людини більш безпечною для її здоров'я та життя. В офіційних заходах, присвячених цьому святу, зазвичай беруть участь керівники великих компаній, промислових гігантів, громадських організацій, навчальних закладів та ін.

У ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка» також відзначають День охорони праці. На виконання листів МОНУ від 06.04.2021 р. № 1/9-184 та Департаменту освіти і науки ЗОДА від 08.04.2021р. № 137/02.2-14 «Про відзначення в 2021 році Дня охорони праці» у коледжі підготовлено та затверджено План заходів (наказом коледжу від 16.04.2021 р. № 77/осн план заходів. Відповідно до якого у коледжі проведено огляд та оновлення куточків охорони праці у структурних підрозділах, інформаційно-роз′яснювальні роботи щодо безпеки праці на робочих місцях, адміністративно-громадський контроль за станом охорони праці.

Для студентів коледжу проведені виховні години до  Дня охорони праці. Також здобувачі освіти прийняли участь у конкурсі малюнків.

Керівництво ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка» вітає всіх із Днем охорони праці! Бажаємо здоров′я та безпеки на робочу місці!

 

fnlewflew

Великодна О.В., заступник директора з НВР; Дубина К.А., інженер провідний з ОП