Цитата

Ніхто так не дивується роботі програми, як той хто її написав

Віртуальна екскурсія «Пам’ятники Запоріжжя»

Віртуальна екскурсія «Пам’ятники Запоріжжя»
Опубліковано: 11:42 02.11.2017

25 жовтня 2017 року бібліотека коледжу разом із співпрацівниками Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва організувала захід «Пам’ятники Запоріжжя».

На віртуальну екскурсію запросили студентів групи ПМ 17-1 та КС 17-1. Читацький зал оформлений книжково-ілюстративними виставками «Моя земля – земля моїх батьків!», «З Україною в серці!», фотовиставка студента Пієнко О. «Моє рідне місто».

Співробітник ЗОБЮ Оксана Миколаївна провела екскурсію по легендарному о. Хортиця. Острів Хортиця вельми цікавий для нас як джерело історії і легенд, наприклад, остів Байди (Мала Хортиця) – розповідь бібліотекара супроводжувалася відеофільмом та музикою. Цей чарівний куточок відвідали в різні часи Тарас Шевченко, О. Пушків, художники Рєпін і Сєров.

Поступово студенти ознайомилися з пам’ятниками о. Хортиця та м. Запоріжжя, як з відомими (пам’ятник невідомому солдату, Тарасу Бульбі, О.В. Вінтеру, танку Т-34, літаку на Бульварі Шевченку) так і з новими скульптурними спорудами, які прикрашають наше місто та приваблюють молодь, туристів і жителів Запоріжжя.

Завідуюча бібліотеки Юматова С.І. зробила для студентів перегляд книжок про славетну історію нашого міста, продемонструвала фотографії пам’ятників Б. Хмельницькому, отаману Гладкому, Мамаю, Байді, Т.Шевченку та ін.

Багато цікавого та нового дізналися студенти першокурсники та виявили бажання відвідати о. Хортиця, пройтися тропами заповідника, щоб краще знати, цінувати і любити свій рідний край.

завідувач бібліотекою Юматова С.І.