Цитата

«Знати» і «захищати» завжди йдуть поруч. Знати понад тисячолітню історію нашої державності й захищати, коли хтось каже, ніби України не існувало. Знати нашу географію – нашу прекрасну землю, наше чудове море – і захищати не просто територію, а неймовірні місця, у яких у різні часи творилася наша ідентичність. Знати нашу культуру, чути українське слово, бо в нашій культурі, у нашій літературі, у нашій поезії – відповідь (...). Відповідь – чому ми переможемо.

Зеленський В.О.

Викладачі коледжу - учасники Міжнародної науково-практичної конференції «Освіта та наука крізь виклики сьогодення»

Опубліковано: 12:50 25.05.2023

17-19 травня 2023 року на базі Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Освіта та наука крізь виклики сьогодення».

Метою конференції було об’єднання зусиль учених та практиків різних регіонів і країн щодо пошуку, осмислення та проєктування шляхів розвитку освіти і науки в надзвичайних умовах сьогодення.

19 травня в межах конференції викладачі Боровик Юлія та Слободяник Олена долучилися  до участі в роботі вебінару «Вектори цифровізації професійного розвитку педагогічних працівників в умовах сьогодення», який проводився фахівцями ЗОІППО.

 

Привітавши учасників конференції, модератори  відзначили актуальність задекларованої теми, наголосили на важливості співпраці між науковими установами з метою забезпечення якісного навчального та науково-методичного супроводу освітнього процесу закладів освіти в умовах освітніх трансформацій.

 

 

Під час вебінару спікери презентували досвід діяльності професійних спільнот освітян у сфері цифровізації.

 

Присутні звернули увагу, що крім реформ, очевидним пріоритетом стало виховання нової людини, яка дотримується європейських норм співжиття, тобто сучасний українець має бути підготовлений до життя в спільному європейському суспільстві.

Щоб виховати таку людину, потрібна чітка орієнтація на принципи, форми, засоби та методи, які застосовуються в прогресивних країнах Європейського Союзу. Саме в цьому й полягає завдання викладачів сьогодення.

Згідно з рекомендацією Європарламенту і Єврокомісії щодо ключових компетенцій упродовж життя,  цифрова передбачає впевнене та критичне використання технологій інформаційного суспільства для роботи, відпочинку та спілкування.

 

 

Цьогорічна зустріч, ще раз підтвердила бажання науковців та викладачів  обмінюватися думками. Завдяки наполегливій праці організаторам конференції вдалося чітко організувати секційну роботу. Учасники отримали можливість невимушено обмінюватися спостереженнями, думками. По закінченню заходу всі отримали сертифікати відповідного зразка.

 

 

Боровик Ю.А., викладач-методист