Цитата

Є лише один спосіб зробити велику роботу – полюбити її

Стів Джобс

Відкрита лабораторія електроніки ЗКР ЗНТУ

Відкрита лабораторія електроніки ЗКР ЗНТУ
Опубліковано: 07:38 16.10.2018

11 жовтня 2018 року в Запорізькому коледжі радіоелектроніки відбулось урочисте відкриття відкритої лабораторії електроніки. Ми впевнені, що ця подія увійде до історії нашого коледжу, якому в травні місяці 2019 року виповнюється 75 років.

Відкрита лабораторія електроніки ЗКР ЗНТУ

На презентації лабораторії були присутні такі гості: Беліков Сергій Борисович – ректор ЗНТУ, професор, доктор технічних наук; Наумик Валерій Владиленович – проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, професор; Дубина Вадим Миколайович – директор студмістечка; Іванченко Андрій Володимирович – голова профкому студентів, аспірантів, докторантів ЗНТУ; Ільченко Сергій Володимирович – голова міської молодіжної ради.

Лабораторія створена на грантові кошти отримані в конкурсі соціальних ініціатив «Ми – це місто» організаторами якого є підприємства Метінвест ПАТ «Запоріжсталь», ПАТ «Запоріжкокс» та ПАТ «Запоріжвогнетрив». Цього року подано 287 заявок. Бюджет конкурсу становив 5,3 млн. грн.

Наш проект став одним із 73 переможців і отримав на свою реалізацію 90 000 грн.

Відкрита лабораторія електроніки ЗКР ЗНТУ

З запуском відкритої лабораторії електроніки ми пов'язуємо майбутнє свого міста.  Хочеться, щоб розумна, талановита молодь, яка займається проектною і дослідницькою діяльністю, залишилися працювати в нашому місті або хоча б в Україні. Ставши переможцями СОЦІАЛЬНИХ ініціатив «Ми - це місто», ми отримали можливість придбати обладнання для проведення практичних занять в області електроніки, робототехніки, адитивних технологій, не тільки  для студентів коледжу, а й для талановитої молоді міста Запоріжжя.

Принципи та задачі лабораторії: 

  • Допомога талановитій молоді у створенні стартапів;
  • Вивчення сучасної електроніки та робототехніки;
  • Виготовлення прототипів розробок та винаходів;
  • Проведення інженерних змагань та турнірів.

Напрямки діяльності лабораторії:         

  • Вивчення апаратно-програмних засобів Arduino та Mojo v3;
  • 3D моделювання та 3D друк за технологією FDM;
  • Робототехніка та проведення змагань;
  • Проведення лекторіїв з українськими розробниками.

Відкрита лабораторія електроніки ЗКР ЗНТУ

Відкрита лабораторія електроніки ЗКР ЗНТУ

Це тільки початок роботи нашої лабораторії електроніки.  Ми будемо накопичувати і систематизувати наші розробки і проекти і розміщувати інформацію про них на сайті коледжу і соціальних мережах з метою інформування молоді міста про сучасні досягнення в галузі електроніки.  У молоді міста і наших студентів тепер є чудова можливість реалізовувати різні дослідницькі проекти і захищати їх на науково-практичних конференціях.  Більш того, ми плануємо налагодити тісну співпрацю з фахівцями галузі IT, електроніки, інженеринг і сподіваємося на їх допомогу та співпрацю.

Адміністрація коледжу