Цитата

Просто тому, що щось не працює не так, як ви планували, не означає, що воно марно

Томас Едісон

Вакцинація від COVID-19. Корисна інформація

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 07:49 19.08.2021

          В Запорізькій області працюють Центри вакцинації населення від COVID-19, які розташовані на базі:

  1. КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Запорізької міської ради (м. Запоріжжя, пр. Соборний, 88);
  2. КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Запорізької міської ради (м. Запоріжжя, вул.. Авраменка, 4);
  3. КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №5» Запорізької міської ради (м. Запоріжжя, вул. Запорізького козацтва, 25);
  4. КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №8» Запорізької міської ради (м. Запоріжжя, вул. Харчова, 2);
  5. КУ «Запорізький обласний центр молоді» ЗОР (м. Запоріжжя, вул.. Патріотична, 49)
  6. КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Мелітопольської міської ради (м. Мелітополь, бульвар Хмельницького, 46);
  7. КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Бердянської міської ради (м. Бердянськ, вул. Перемоги, 8);
  8. «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Василівської селищної ради (м. Василівка, вул. Державна, 6);
  9. ТРК «City Mall» (м. Запоріжжя, вул. Запорізька, 1-б).

З 21.07.2021 Центри вакцинації працюють щоденно.

Записатися до центру масової вакцинації можна онлайн через медичну інформаційну систему (МІС) або за посиланням http://health.zp.ua/. та телефоном центру. Детально на vaccination.covid19.gov.ua або за номером 0 800 60 20 19.

В області використовується чотири вакцини проти коронавірусної хвороби – Короновак, Комірнаті (Пфайзер) та Астра-Зенека та Модерна.

Вакцина Модерна виробництва США та отримана країною в межах ініціативи COVAX. Це РНК-вакцина, яка за технологією виготовлення аналогічна Пфайзеру та має 95% ефективності.

З 21.07.2021 Міністерство охорони здоров’я офіційно відкрило 5-й етап вакцинації від COVID-19. Це означає, що кожен українець незважаючи на належність до групи професійного або медичного ризику, може захистити себе від цієї хвороби.

Враховуючи особливості нового штаму вірусу, що викладає гостру респіраторну хворобу COVID-19, існує ризик швидкого розповсюдження особливо небезпечної інфекції серед дитячого населення.

Крім того, відповідно до пункту 3 підпункту 15 постанови Кабінету Міністрів України від 28.07.2021 №787 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236» : «у разі встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 22 цієї постанови, забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти у разі відсутності у більш як 20 відсотків персоналу закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації».

Таким чином, у разі невиконання умов постанови Кабінету Міністрів України від 28.07.2021 №787 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236» на тлі погіршення епідеміологічної ситуації щодо захворюваності на COVID-19, діяльність закладів освіти буде переведено на дистанційну форму навчання.

У зв’язку з цим, з метою зменшення ризику розповсюдження COVID-19 в навчальних закладах, необхідно вжити невідкладних заходів щодо активізації проведення вакцинації серед працівників сфери освіти.

Ми в Іnstagram

Ми у Facebook

Великодний О.О., адміністратор сайту