Цитата

О мово вкраїнська! Хто любить її, той любить мою Україну!

В.Сосюра

Тренінг «Професійна мобільність педагога»

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 11:55 12.01.2022

Сьогодні людина живе і діє в рухливому середовищі, яке визначає рівень непередбачуваного напряму змін. Реальність показує, що без наявності добре розвиненої професійної мобільності педагог не має перспективи професійного зростання. Викладачу необхідно знати свої сильні і слабкі сторони, постійно формувати в собі внутрішній стрижень особистісного зростання, який є неодмінною умовою досягнення професіоналізму.

З метою визначення власних професійних якостей та окреслення шляхів професійного розвитку, що є дієвим механізмом в умовах сучасної освіти, 11 січня 2022 року головою циклової комісії Слободяник О.О. для викладачів коледжу проведено тренінг «Професійна мобільність педагога». Девізом тренінгу став вислів Стівена Кінга: «Людина, яка відчула вітер змін, має будувати не щит від вітру, а вітряк».

Під час тренінгу методом мозкового штурму були створені сучасні моделі студента та викладача. Аналізуючи ці моделі прийшли до висновку, що мобільний викладач – це викладач-лідер. Це людина, яка готова відповісти на питання: «Чи готовий я переосмислити методи навчання? Чи готовий я вивчати нові ідеї і нові концепції? Чи готовий я по-новому поглянути на предмети, які викладаю?»

Завершився тренінг вправою «Сходинки до вдосконалення», де кожен учасник зробив самооцінку своєї професійної діяльності, проаналізував досягнуте і поставив собі цілі на майбутнє.

Учасники подякували модератору тренінгу за досвід, за приємні враження, адже такі тренінги сприяють досягненню спільної мети – змінюватися, вдосконалюватися та підвищувати власний професіоналізм.

Слободяник О.О., викладач-методист