Цитата

Усім, що я знаю про викладання, я зобов'язаний поганим студентам.

Джон Холт

Студенти групи КС16-1 – учасники медіа-школи ЗНУ

Студенти групи КС16-1 – учасники медіа-школи ЗНУ
Опубліковано: 15:38 25.10.2017

21 та 22 жовтня 2017 року студенти групи КС16-1 Валуєв Родіон  та Чернуцька Єлизавета стали учасниками навчального проекту «Медіа-школа Запорізького національного університету». Це була унікальна можливість отримати та поглибити свої знання з медіа-технологій.

Тренерами школи стали Назаренко Антон та Марія Пересипко.

Антон є володарем унікального досвіду у сфері дизайну. Він не професійний дизайнер, але це не заважає йому успішно працювати у цій сфері вже кілька років. Спікер розробляв дизайн для комерційних проектів Запоріжжя, багатьох студентських проектів, проектів міської та обласної влади.

Марія – оператор студентських та комерційних проектів протягом двох років. Співзасновник першого студентського телебачення в Запоріжжі. Та ще багатьох цікавих проектів!

В перший день студенти разом з Марією розбиралися зі зйомками, а саме з'ясовували: що потрібно знати про налаштування камери;  як контролювати процес зйомок;  табу в репортажній зйомці; чек-лист оператора. Також багато говорили про організацію знімального процесу: як правильно виставити світло, де краще розташувати камери, стати журналісту, героям. Частина навчання була присвячена роботі з командою.

На другий день зйомці та монтажу учасників навчав Антон, який  поділився з учасниками медіа-школи  основами дизайну. Його досвід став у нагоді тим, хто ніколи не мав із цим справу раніше. На лекції спікер порушив всі питання: від навчання до здійснення.

Бурхливе обговорення, питання і відповіді не замовкали на цих лекціях. Учасникам було про що поміркувати. Спікери давали цінні та практичні рекомендації. Багато рекомендацій студенти практикували прямо на лекціях.

За два дні навчання торкнулися практично всього, що стосується відеовиробництва. Спікери пояснили весь процес створення хороших відеоісторій. Отримані знання дозволять нашим студентам робити цікаві відеорепортажі, презентації та відеоуроки, що стає більш популярним.

Класний керівник групи КС16-1 Боровик Ю.А.