Цитата

«Знати» і «захищати» завжди йдуть поруч. Знати понад тисячолітню історію нашої державності й захищати, коли хтось каже, ніби України не існувало. Знати нашу географію – нашу прекрасну землю, наше чудове море – і захищати не просто територію, а неймовірні місця, у яких у різні часи творилася наша ідентичність. Знати нашу культуру, чути українське слово, бо в нашій культурі, у нашій літературі, у нашій поезії – відповідь (...). Відповідь – чому ми переможемо.

Зеленський В.О.

Студенти групи КС14-1 взяли участь в  PROFI EVENT

Студенти групи КС14-1 взяли участь в  PROFI EVENT
Опубліковано: 14:20 02.11.2017

1 листопада 2017 року студенти групи КС14-1 Глущенко Віталій, Тарасов Максим, Романько Денис, Палівода Дмитро, Кіщак Олександр взяли участь в   PROFI event: з чого почати в WEB, який пройшов в  EDISON SPACE coworking в рамках проекту Be Profi для всіх, хто бачить себе в ІТ-сфері.

profi_event

profi_event

Insider: Олександр Земляний - програміст, технічний PM. Закінчив спеціальність "Комп'ютерна інженерія" в ЗІЕІТ і вже шість років прокладає шлях в програмуванні.

Пропрацювавши близько двох років в дрібних компаніях Запоріжжя, створив з колегами свою аутсорсову веб-студію і проводячи десятки співбесід і тестуючи людей, точно зрозумів як посилити задатки початківців-розробників.

profi_event

Для тих, хто дуже хоче, але не наважується почати, він приготував цілу добірку порад і лайфхаків. Під  час зустрічі говорили про:

  • галузі програмування, можливості та обмеження для новачків;
  • від чого потрібно буде відмовитися, а до чого готуватися;
  • як швидко і на довго потрапити в IT;
  • як почати заробляти в найкоротші терміни?
  • до чого прагнути і як розвивати свої навички?

Фахівець розповів про особливості розвитку ІТ-технологій в Україні, про чинники, які тому сприяють, а також про можливості отримувати високу фінансову винагороду за свою працю. Як-не-як, а зарплата програміста-початківця на випробувальний період – 200 доларів і зростає вона до 400–500 доларів після трьох місяців роботи. Середній місячний заробіток досвідченого фахівця з програмування – 2–2,5 тис. доларів. Серед переваг цієї роботи менеджер із проектів називає відсутність жорсткого графіка – як зосередження на якості роботи (він обов’язковий лише для початківців, які, закономірно, працюють повільніше), постійний розвиток, удосконалення, закордонні відрядження за рахунок компанії, страхування, абонементи в басейн, спортзал і на курси англійської мови, вивченню й удосконаленню якої треба приділяти багато уваги.

profi_event

profi_event

Тут головне зрозуміти, що всі ті плюси професії Програміста, які у наші дні приваблюють багато людей ззовні з інших сфер діяльності, не зможуть дати щастя, якщо немає задоволення і самореалізації від основного – від процесу кодування.

Для програмістів-початківців найскладніше – знайти першу роботу, коли вас ще ніхто не знає. Подібні випадки називають catch-22 (або «замкнене коло»): мене не беруть на роботу, тому що в мене немає досвіду, а як в мене з'явиться досвід, коли мене не беруть на роботу? Це найбільш типова ситуація саме для студентів. Тому молодим спеціалістам потрібно хапатись за будь-яку можливість працювати, навіть безкоштовно: стажування, інтернатура, open source-проекти. Для вас головне – почати, отримати практичний досвід, навчитися працювати в команді, співпрацювати з іншими програмістами, зрештою, вчитися у сильніших програмістів.

викладач-методист Боровик Ю.А.