Цитата

Той, хто зневажливо ставиться до рідної мови, не може й сам викликати поваги до себе.

Олесь Гончар

Студенти групи КС14-1 на GreenRoboFest 2017

Студенти групи КС14-1 на GreenRoboFest 2017
Опубліковано: 13:16 03.10.2017

1 жовтня 2017 року в рамках проекту MECHATRONIC GUYS студенти групи КС14-1 Кіщак Олександр, Остапенко Владислав, Палівода Дмитро,  Романько Денис, Глущенко Віталій, Шараєвська Ольга, Кубасов Андрій взяли участь в GreenRoboFest: зелений  фестиваль робототехніки та інновацій, організований громадською  організацією "Екосенс", Запорізьким національним технічним університетом за підтримки конкурсу "Ми - це місто" МК "Запоріжсталь" та Департаменту освіти і науки Запорізької обласної ради.

Майбутнє за IT-технологіями і автоматизацією виробництва, і прогресивні країни вводять робототехніку в програми навчальних закладів усіх ступенів. Мета запорізького фестивалю: популяризувати перспективну і цікаву професію, яка може вивести наше місто на рівень Smart City.

У фестивалі, який пройшов в ДК Металургів, взяли участь 83 учні технічних гуртків та центрів, 16 викладачів, понад 30 волонтерів-студентів, три кафедри Запорізького національного технічного університету. Всі вони показали роботів, яких зробили своїми руками.

Під час фестивалю студенти нашого коледжу мали можливість взяти участь в майстер-класах з робототехніки, тренінгах по 3D-моделюванню та 3D-друку, які проводили викладачі Запорізького національного технічного університету.

Дуже сподобались змагання з робо-рейсингу, робо-сумо та  робо-кегль-рингу. 

Також  відвідали виставку «Екопроект», яка демонструвала засоби автоматизації технологій:

І це далеко не все, що відбувалося у виставковій зоні. Кожен учасник виставки хотів здивувати гостей чимось особливим, в такому розмаїтті подій відвідувачам було з чого вибирати.

На наступний день студенти поділилися своїми враженнями з одногрупниками:

«Інновації розвиваються, ми все більше розуміємо, що майбутнє — тільки за IT. Стає очевидним, що інноваційні технології в Україні розвиваються, люди стали розбиратися в робототехніці та різних видах 3D-принтерів. Фестиваль працював на усвідомлену та підготовану аудиторію, яка всерйоз замислюється над професійним застосуванням сучасних технологій у всіх сферах життя. І як ніколи ми всі усвідомлюємо важливість та затребуваність обраної професії».

Викладач-методист Боровик Ю.А.