Цитата

Я люблю життя, бо ще стільки багато невідомого.

Ентоні Хопкінс

Обласне методичне об’єднання викладачів історії фахових коледжів Запорізької області

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 13:41 15.04.2021

14 квітня 2021 р. в режимі онлайн відбулася відео- конференція Обласного методичного об’єднання викладачів історії фахових коледжів Запорізької області за темою: «Підготовка здобувачів фахової передвищої освіти до ЗНО з історії України в умовах дистанційного навчання: обмін досвідом роботи». В конференції взяли участь 22 педагогічних працівника, які представляли фахові коледжі Запорізької області.

На початку роботи зі вступним словом до учасників засідання звернулась директор ЕПФК ЗНУ Грибанова О.Є., яка побажала всім плідного обміну напрацьованим досвідом, цікавими фаховими методиками при викладанні навчального предмету.

Надалі, модератор зустрічі Мільчева А.О., спеціаліст вищої категорії, викладач-методист ЕПФК ЗНУ, ознайомила присутніх з порядком денним, який охопив актуальні питання сьогодення.

По першому питанню з доповіддю виступила Мільчева А.О., спеціаліст вищої категорії, викладач-методист ЕПФК ЗНУ, яка висвітлила важливі аспекти теми мотиваційних чинників успішності навчання студентів при підготовці студентів до ЗНО з Історії України. Доповідач  запропонувала  засоби  підвищення мотивації  студентів до самостійної навчальної діяльності, надала приклади завдань з історії  України для роботи в групах під час дистанційного навчання та підкреслила, що успішності дуже важлива атмосфера підтримки , взаємодії викладача зі студентами.

Також були надані приклади того, як швидко та якісно отримувати всі останні новини, поради та зміни, які стосуються ЗНО.

Надалі, з  дуже змістовною доповіддю «Особливості вивчення пам’яток архітектури та мистецтва при підготовці до ЗНО з історії України» виступила Кривко І.М., к.і.н., заступник декана історичного факультету  Запорізького національного університету.

Присутніх дуже зацікавив також виступ Носика М.О., к.і.н., спеціаліста вищої категорії, викладача-методиста ЕПФК ЗНУ  «Використання ефективних методів візуалізації при підготовці до ЗНО з історії України».

Доповідач поділився цікавим та  корисним досвідом  для викладачів історії України  стосовно  візуалізації та зручного запам'ятовування  зображення архітектурних пам’яток, які чекають на майбутньому ЗНО.

Своїм досвідом підготовки до ЗНО з історії України поділилась Алєксєєнко В.Б.,  спеціаліст вищої категорії, викладач-методист. Вона надала презентаційний матеріал «Проведення семінарських занять з історії України, як однієї з форм підготовки до ЗНО при дистанційному навчанні».

Основну  мету засідання методичного обʼєднання викладачів історії України  було досягнуто: педагогічні працівники обмінялись досвідом роботи для підготовки до ЗНО з історії України в умовах дистанційного навчання. Є над чим працювати та вдосконалюватись!  Відео-конференція пройшла в конструктивній, дружній та діловій атмосфері.

Алєксєєнко В.Б., спеціаліст вищої категорії, викладач-методист