Цитата

Без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися, але будь-хто з нас без Батьківщини – ніщо.

Василь Сухомлинський

Навчальна екскурсія групи КС14-1 на ТОВ «Видавничий  будинок «Кераміст»

Навчальна екскурсія групи КС14-1 на ТОВ «Видавничий  будинок «Кераміст»
Опубліковано: 08:09 07.11.2017

Найважливішим для формування компетенцій майбутніх спеціалістів за фахом «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» є цикл дисциплін професійно-практичної підготовки. Серед них – дисципліна «Технічні засоби робототехнічних систем», що одночасно сприяє як формуванню універсального фахівця, так і визначенню його майбутньої спеціалізації. В рамках вивчення даної дисципліни секрети  автоматизації виробництва студенти опановують безпосередньо на практичних заняттях, що проходять на підприємствах м.Запоріжжя.

1 листопада 2017 року в групі КС14-1  навчальні заняття пройшли на базі ТОВ «Видавничий  будинок «Кераміст». Основною метою заходу  є ознайомлення студентів із особливостями редакційно-видавничої діяльності, виробничим процесом створення поліграфічної продукції, структурою видавництва, його підрозділами, функціональними обов’язками працівників, а також закріплення набутих під час навчання теоретичних і практичних навичок.

Працівники підприємства ознайомили студентів із сучасними асортиментом, способами виготовлення продукції, її оздоблення та декорування, та основними вимогами до якості готової продукції на підприємстві, яке займає лідируючі позиції на поліграфічному ринку міста Запоріжжя.

ТОВ «Видавничий  будинок «Кераміст» займається виготовленням різноманітної друкованої продукції: плакатів, журналів, календарів, паперових пакетів, листівок, буклетів, пакувальних матеріалів тощо.  

Студенти мали можливість на власні очі побачити поліграфічний комплекс повного циклу з виготовлення газетно-журнальної продукції, всі етапи її виробництва, відвідати відділи і цехи підприємства, задати питання та дізнатися тонкощі в сфері своєї майбутньої професії.

Учасники екскурсії подивилися зразки всіх продуктів, детально ознайомилися з технологіями їх виготовлення, програмами, за допомогою яких створюються вироби поліграфії та поцікавилися новинками галузі.

Студентів зацікавили основні фактори, які впливають на якість готової продукції, а саме: сировина, комплекс додрукових робіт, таких як сканування, макетування, кольорова корекція, виведення СТР-пластин та інші; сам процес офсетного друку, який дозволяє проводити якісний друк у форматах А2 і В2 та післядрукові операції. 

Окрім приємних вражень студенти здобули цінний досвід та нові знання. Екскурсія була цікавою і пізнавальною, студенти розширили свій кругозір, та отримали корисну інформацію для вивчення таких дисциплін як «Технічні засоби робототехнічних систем» та «Програмне забезпечення РТС».

 

Фотозйомка: студент групи КС14-1 Кубасов Андрій.

викладач-методист Боровик Ю.А.