Цитата

Хай живе неоднаковість, слава відмінностям!

Павло Загребельний

Науково-практичний семінар від компанії Festo

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 11:25 15.09.2021

14 вересня 2021 року студенти групи КС-18-1 за ініціативою викладача дисципліни «Технічні засоби РТС» Боровик Ю.А.  взяли участь у Науково-практичному семінарі з техніки автоматизації компанії Festo Ukraine на базі Національного університету «Запорізька політехніка».

Festo - міжнародна компанія, виробник промислового обладнання. Основні сфери діяльності — пневмоавтоматика, електромеханіка та автоматизація процесів.   Компанія також спеціалізується в області технічної освіти, використовуючи новітні технології.

Захід організовано з метою популяризації технічної освіти та розширення контактів коледжу з університетом і представниками промисловості.

Семінар розділили на дві частини: вступну (теоретичну) та практичну. До першої віднесли знайомство з основними поняттями та ключовими елементами промислової революції Індустрія 4.0, а також обговорили перспективи світового розвитку промисловості.

А другим етапом заходу стала практична частина, де учасників ознайомили із сучасними мехатронними схемами та особливостями  експлуатації пневмоапаратури.

Велика подяка організаторам семінару за цікавий, високоякісний, продуктивний, насичений захід, вдале поєднання науково-теоретичної і практичної частини семінару.

Абсолютно виправдана ідея, що студенти мали змогу безпосередньо поспілкуватися з представниками перспективної компанії. Адже з метою мотивації навчання дуже важливо приближення розглядуваного теоретичного матеріалу на лекціях  до сучасного виробництва та тієї діяльності, яку будуть виконувати майбутні фахівці.

Боровик Ю.А., викладач-методист