Цитата

Є лише один спосіб зробити велику роботу – полюбити її

Стів Джобс

Micro.bit - навчаємось цікаво!

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 13:07 05.03.2021

3 березня для першокурсників групи КС20-1 за ініціативою Паліводи Дмитра, студента четвертого курсу Національного університету «Запорізька політехніка», та Боровик Ю.А., викладача спеціальних дисциплін, проведено факультативне заняття «Апаратні можливості Micro:bit». Технічну підтримку заходу забезпечив Запісочний А.М., завідувач навчальної лабораторії «Кластер моделювання 3D Science».

Нині в багатьох країнах світу приділяється велика увага STEM-освіті. Спостерігаючи за світовими тенденціями та ознайомившись з Українським проектом «Якість освіти», з’ясували, що одним з найкращих прикладів є розробка спеціально для освітніх цілей мікроконтролеру BBC micro:bit. Це мініатюрний комп’ютер, який можна завжди мати з собою та використовувати для управління об’єктами навколишнього світу, або зробити частиною керованої моделі.

Незважаючи на свою простоту і доступність, ця плата має величезний потенціал, а завдяки широкій сумісності вона є чудовою відправною точкою для знайомства зі світом електроніки.

Головна мета проведеного заходу - показати підліткам використання мікроконтролера BBC micro:bit та план реалізації STEM-проектів на прикладі елементів проекту «Розумний дім».

Заняття пройшло цікаво, динамічно, що спонукало студентів до згуртованих командних дій, розв’язування проблемних питань та активного діалогу.

Боровик Ю.А., викладач-методист