Цитата

Не потрібно сильно побоюватися смерті. Потрібно боятися марного життя.

Б. Брехт

Методична рада коледжу за підсумками 2020-2021 навчального року

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 09:57 21.05.2021

19 травня 2021р. відбулось засідання методичної ради коледжу за підсумками 2020-2021 начального року, на яке були запрошені педагогічні працівники, у яких заплановано проходження атестації  в наступному навчальному році.

На порядку денному були запитання, які дуже актуальні і важливі напередодні зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року.

Як допомогти здобувачам освіти ефективно підготуватися до ЗНО: практичні рекомендації –  доповідачі: Ніколаєць Л.Д., Шувалова Ю.В., викладачі української мови та літератури, презентували дуже корисні поради та зосередили увагу на складнощах в підготовці до здачі.

Доповідач Ніколаєць Л.Д., продемонструвала, на які питання  треба звернути більше уваги при виконанні завдань закритих форм та завданні відкритої форми, а саме, надання розгорнутої письмової відповіді.

Шувалова Ю.В., викладач української мови та літератури презентувала свою доповідь на тему: «Мобільні додатки - допомога при підготовці до ЗНО». Доповідач розповіла про мобільні додатки, які допоможуть студентам як найкраще підготуватися до ЗНО. Крім основного додатку «Моє ЗНО», розробленого Українським центром оцінювання якості освіти, викладач поділився порадами щодо використання двох додатків: «ЗНО 2021. Українська мова і література» або «ЗНО 2021 на 190+. Мова і література».

Шувалова Ю.В. відмітила їх переваги: лаконічність; повний обсяг програми ЗНО з української мови,  української мови та літератури, теоретичного матеріалу з кожної теми. Переваги тестових завдань: оригінальний матеріал; різноманітні види тестів; після кожної неправильної відповіді  – правильна, адже основна концепція додатку  – навчання у процесі проходження тестів.

Надалі, заступник директора з навчально-виховної роботи Великодна О.В. ознайомила присутніх зі звітом роботи методичної ради коледжу у 2020-2021н.р. Доповідач відмітила, що всі викладачі протягом року удосконалювали свої знання з практичного застосування інформаційно-компʼютерних технологій в освітньому процесі, на засіданнях методичної ради коледжу ділилися своїми наробками і досягненнями для подальшого поширення досвіду щодо застосування інноваційних технологій з метою підвищення ефективності освітньої діяльності.

Були визначені  основні напрями роботи методичної ради на наступний рік, а саме: контроль оновлення навчально-методичних комплексів з дисциплін спеціальностей у відповідності із сучасними вимогами до рівня підготовки фахівців; формування нового педагогічного мислення, прагнення до постійного оновлення знань і творчого пошуку, зорієнтованого на особистість здобувача освіти; допомога у підготовці викладачів до атестації шляхом їх участі в засіданнях методичної ради коледжу.

Бажаємо  всім педагогічним працівникам  творчої наснаги та удосконалення педагогічної майстерності!

 

Великодний О.О., адміністратор сайту