Цитата

Багато з вас знайомі з перевагами програміста. Їх всього три, і зрозуміло це: лінь, нетерплячість і гординя.

Larry Wall

Майстер-клас «Blender 3D: from zero to hero»

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 11:04 10.03.2021

Щоб зацікавити студентів і, найголовніше, показати, що 3D-моделювання — це інновації, кар'єрне зростання, креатив, незміряне поле для творчості та можливість реалізувати себе у безлічі різних професій, 9 березня на базі лабораторії «Кластер моделювання 3D Science» проведено майстер-клас «Blender 3D: from zero to hero» за участю студентів груп КС18-1 та ПМ17-1.

Відкрила майстер-клас викладач дисципліни «Основи тривимірного моделювання» Боровик Ю.А., яка звернула увагу присутніх на те, що креативні індустрії стрімко розвиваються і ростуть разом з вимогами до професійних компетенцій. Тому важливо розуміти в якому напрямку треба рухатися, щоб реалізовувати свій творчий потенціал.

Для створення перспективних, реалістичних фото, відео, різноманітних об’єктів та ігор студентам був представлений  сучасний та потужний редактор 3D-графіки -  Blender. Ця програма досить проста та зрозуміла, але в той же час має багато корисного функціоналу, що дає можливість створити все, що забажає фантазія!

Спікерами майстер-класу були запрошені Кізка Вадим, студент групи КС18-1, та Павлов Владислав, група ПМ18-1, які вже мають досвід роботи в цій програмі. Хлопці поділилися своїми досягненнями та  продемонстрували власні проєкти.

За допомогою Вадима та Владислава студенти ознайомилися з основними інструментами редагування об'єктів, створення текстур і підбору різних матеріалів.

Не витримав й приєднався до процесу завідувач лабораторії Запісочний А.М.

Дуже цікаво, позитивно та натхненно пройшов майстер-клас!

Мета факультативу - ознайомити студентів із можливостями та перспективами 3D-моделювання, його основними напрямами, сформувати практичний досвід, виробити навички проєктної діяльності, розв'язання творчих та практичних завдань дослідницького характеру, а також комунікації.

Впроваджений нами проєкт покликаний не лише збагатити студентів теоретичними та практичними навичками. Ми хочемо, щоб студенти правильно та усвідомлено обрали свій професійний шлях, полюбили свою роботу та реалізувалися в ній як професіонали. Проєкт зовсім молодий, однак він цілком себе виправдовує. Усі студенти різні, проте всі вони талановиті, головне — розгледіти цей талант.

Боровик Ю.А., викладач-методист