Цитата

А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни.

Ліна Костенко

27 листопада – день пам'яті жертв голодоморів в Україні

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 07:49 25.11.2021

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі. Наймасштабнішим за кількістю людських жертв був голодомор 1932-1933 років. Саме його нині називають геноцидом українського народу. Його жертвами в Україні стали, за різними даними, від 3,9 до 7 мільйонів людей. 

На думку більшості істориків, причиною голоду 1932-1933 років стала примусова і репресивна для селян політика хлібозаготівлі, яку провадила комуністична влада.

Майже 20 країн визнали голод в Україні 1932-1933 років геноцидом української нації. Але це питання досі викликає запеклі дискусії серед істориків та політиків, а низка країн, зокрема Росія, заперечують геноцид.

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку». О 16.00 долучайтесь до загальнонаціональної хвилини мовчання, запаливши у вікні своєї домівки свічку як символ пам’яті та віри у майбутнє.

Юматова С. І., завідувач бібліотеки