Цитата

Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь.

Т. Шевченко

День охорони праці 2022

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 10:19 28.04.2022

28 квітня в Україні відзначають Всесвітній день охорони праці. Його запроваджено з метою привернення уваги суспільства , органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням  в Україні.

Щороку МОП визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці.

Девіз 2022 – «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я».

Значущість результатів будь-якої діяльності не може бути вище цінності здоров’я та життя працівника. Кожен день в світі вмирають в результаті нещасних випадків і захворюваності на виробництві близько 5000 осіб, в рік – від 2 до 2,3 мільона осіб.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня памяті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році,в память про тих хто загинув на підприємстві.

В Україні цей день отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу президента У країни №685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

У МОП підкреслюють, що наявність надійної системи охорони праці, що включає конструктивну участь урядів, роботодавців, працівників, суб’єктів охорони здоров’я та всіх відповідних сторін на національному рівні та рівні підприємств, має вирішальне значення для захисту умов праці та забезпечення безпеки і здоров’я працівників.

Керівництво ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка» та відділ охорони праці  постійно проводить контроль за станом охорони праці коледжу, здійснює інформаційно-роз′яснювальні роботи щодо безпеки праці на робочих місцях, проводить періодичні інструктажі з працівниками структурних підрозділів.

ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка» долучається  до привітань всіх із Днем охорони праці! В цей важкий час для нашої країни, ми продовжуємо надавати знання нашим студентам у онлайн форматі, та робимо все можливе задля забезпечення безпечних умов праці та збереження здоров’я наших співробітників.

Бажаємо всім миру, здоров′я та безпеки на робочу місці!

Великодна О.В., заступник директора з НВР; Дубина К.А., інженер провідний з ОП