Цитата

За допомогою С ви легко можете вистрілити собі в ногу. За допомогою С++ це зробити складніше, але якщо це відбудеться, то вам відірве повністю всю ногу.

Bjarne Stroustrup

Будуємо зв’язки між освітою та бізнесом: воркшопи Innovation Driver

Опубліковано: 10:00 08.12.2022

З 26 по 29 листопада 2022 року голова циклової комісії Слободяник О.О. та викладач спеціальних дисциплін Боровик Ю.А. взяли участь в проєкті «Innovation Driver» від організації «INSCIENCE», компанії «Yes&Design» за підтримки Міністерства освіти і науки України, EIT Food та Європейського інституту інновацій та технологій (EIT).

Головна мета проєкту «Innovation Driver» - налагодження  ефективної співпраці між освітою, наукою та бізнесом для відновлення України.

Адженду івенту склали наступні доповіді спікерів:

  • Будуємо зв’язки між наукою та бізнесом. Доповідач: Юрій Гогоці, вчений у галузі хімії, матеріалознавства, нанотехнологій. Директор A.J. Drexel Nanomaterials Institute, США. Один із найцитованіших науковців світу.

  • Як використовувати науку в бізнесі. Доповідач: Микола Максименко, директор відділу R&D у компанії SoftServe, кандидат фізико-математичних наук. Директор магістерської програми MSc in Technology Management Львівської бізнес-школи УКУ

  • Дизайн-мислення для науки та бізнесу. Фасилітатор: Олександр Акименко, співзасновник компаній «Yes&Design» та «Платформедіа», яка видає онлайн-журнал «Platfor.ma». Викладач та член академічної ради Львівської бізнес-школи Українського католицького університету (УКУ. JSK Fellow) у Стенфордському університеті.

Під час івенту участники мали змогу:
∙ тренуватися підприємницьким навичкам та як розпізнавати нові можливості;
∙ навчатися презентувати та просувати інноваційні ідеї;
∙ дізнатися про технологічний менеджмент;

Подібні заходи дозволяють зрозуміти потребу та можливість поєднання освіти, науки та бізнесу, а, відповідно, тісної праці освітян, науковців та підприємців.

Боровик Ю.А., викладач-методист