Цитата

Я завжди мріяв про те, щоб моїм комп'ютером можна було користуватися так само легко, як телефоном; моя мрія збулася: я вже не можу розібратися, як користуватися моїм телефоном.

Bjarne Stroustrup

ДЕНЬ КАР’ЄРИ PROFIT DAY 2016

Запорізький коледж радіоелектроніки ЗНТУ
Опубліковано: 07:52 12.10.2016

Четвертий курс – час планування свого майбутнього. Студенти випускаючих груп стають перед визначним роздоріжжям майбутньої діяльності. Що робити після випуску? Продовжити навчання чи піти працювати? Якщо навчатися, то за яким саме напрямком? Якщо працювати, то де? Ці та десятки інших питань стають перед студентами старших курсів. День кар’єри ProfITDay– спосіб допомогти студентами зорієнтуватися та осмислено обрати вірний напрямок у своєму професійному житті. З огляду на це, голова циклової комісії ПМ, КС та КСМ Слободяник О.О., завідувач відділення ПМ, КС та КСМ Клименко Г.В., викладач спецдисциплін Шевченко О.П. разом зі студентами з задоволенням скористалися можливістю поспілкуватися з роботодавцями в ІТ-сфері, з топовими HR-менеджерами та працівниками центру зайнятості.

2

2 1

  

ProfIT Day – це цикл заходів, що складався з ярмарку вакансій, тренінгів, майстер-класів від провідних ІТ-роботодавців регіону. "PROFIT DAY" в Запоріжжі унікальний, тому що складався з 4 основних блоків, які йшли одночасно: Ярмарок IT - вакансій, Відкритий простір для тренінгів і майстер-класів, "Жива Бібліотека", "Нематеріальна мотивація в IT сфері».

3

Ярмарок вакансій дозволив зустрітися з представниками ITфірм та компаній, працівниками центру зайнятості, організаторами навчальних програм. Студенти мали змогу поспілкуватися з представники проекту «Перспектива», IT-компаній PowerCode, Webinse, 8Wizards та представниками навчального центру BrainAcademy. Студенти групи КС-13-1 більш за все зацікавилися українською компанією RollnCode, що заснована у 2010 році та працює в сфері мобільної та Webрозробки, представники якої пропонували заповнити анкети пошукачів на стажування до їх компанії. Загалом студенти групи КС-13-1 досить активно скористалася можливістю поспілкуватися з представниками ІТ компаній.

4

 

 

4 1

 

 

О 11.00 розпочинали свою роботу дві секції, що йшли паралельно: освітній кластер «Тренінги та майстер-класи» та кластер «Відкритий простір». Кожен зі студентів обрав цікавий для себе кластер та попрямував до відповідного залу на презентації виступів.

5

 

6

 

 

6 1

 

Кластер «Тренінги та майстер класи» подарував інформативні доповіді від натхнених знавців своєї справи. Олег Жиляков – начальник управління корпоративних інформаційних систем ПАТ "Запоріжсталь" розповів про сучасний стан та майбутнє ІТ в металургії. Він розповів про досягнення «Запоріжсталі» такі як: промислове відеоспостереження та диспетчеризацію, систему центрального управління вагонним парком, QR-кодування для прискорення роботи за допомогою мобільних пристроїв.Одним з вражаючих досягнень є реалізація інноваційної control-room, що оснащена відео-стіною, що нараховує 24 монітори. На закінчення своєї доповіді Олег Жиляков розповів про програми молодого спеціаліста та молодого лідера, що впровадженні на ПАТ "Запоріжсталь".

7

Не менш цікавими були доповідь Сергія Качечки члена правління ГО "Аналітичного центру Інтернет-право ЮА", юриста, журналіста, експерта в сфері реєстрації авторського права і ТМ на тему «Захист авторського права на веб-сайт»; демонстрація роботи камери від представників LiveSteamTV; доповідь-бесіда Анастасії Міщенко на тему «Соціальні медіа в житті людини»; доповідь Михайла Федорова розробника власної методології в SMM-освіті, автора онлайн-курсів на тему «Майбутнє за ІТ», що наголосив на те, що сам не є ІТішником, але вважає, що ІТ-сфера це майбутнє нашої країни.

8

Найяскравішим був виступ Марини Симоненко – фахівця в області продажів В2В, В2С і працевлаштування на тему «Успішне працевлаштування – ефективне проходження співбесіди». Марина Симоненко розповіла як вірно заповнювати резюме; які найпоширеніші помилки допускають пошукачі; що таке супроводжуючий лист та необхідність його писати; які види співбесід бувають та найпоширеніші питання, що ставлять HR-менеджер. Також студенти випускники дізналися на що саме звертають увагу роботодавці, про те що сторінка в соціальних мережах це лице майбутнього працівника.

9 1

 

9

Кластер «Відкритий простір» подарував чудову розповідь від «Zengineers» communITy – відкрите некомерційне співтовариство, мета якого підняти економіку рідного міста, реалізувати соціальні проекти і дати бажаючим можливість безкоштовно отримати нову, затребувану на світовому ринку і фінансово привабливу професію. Студенти з задоволенням послухали розповідь та мали змогу особисто поспілкуватися з Валерієм Кузьменко.

10

Приємним сюрпризом був розіграш призів від одного зі спонсорів заходу УкрСіббанку в якому голова циклової комісії Слободяник О.О. отримала приємний подарунок у вигляді збірки книг.

11

ProfITDay став справжнім фестивалем професій в ІТ-сфері, дозволив налагодити майбутні зв’язки з багатьма цікавими людьми, відповів на питання, що найбільше турбують студентів випускників. День кар’єри – це діючий спосіб боротьби з безробіттям в рідному місті Запоріжжя та ще 14 містах України. Студенти і викладачі ЗКР ЗНТУ отримали масу корисної інформації, та щире задоволення від участі у цьому чудовому заході.

Викладач Шевченко О.П.