Цитата

Не хвилюйтеся, якщо щось не працює. Якби все працювало, вас би звільнили.

Mosher’s Law of Software Engineering

35-та річниця Чорнобильської катастрофи

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 13:19 26.04.2021

«Чорнобиль» - слово, котре у кожного українця викликає дуже сильні емоції. 35-та роковина аварії на ЧАЕС може стати для всієї України та усієї міжнародної спільноти потужним поштовхом задля об'єднання зусиль.

26-го квітня 2021 року минає 35 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу, найбільша за всю історію ядерної енергетики, як і за кількістю загиблих, потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками. Відлуння цієї трагедії відчувається і зараз, тому ми маємо гідно вшанувати тих, хто поклав своє життя та віддав своє здоров’я задля того, щоб усі ми спокійно жили та розбудовували нашу державу.

26 квітня – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф, який було запроваджено у вересні 2003 року. Це день, який сколихнув увесь світ і змінив ставлення до використання мирного атома.

Аварія на Чорнобильської атомної електростанції світовим співтовариством визнана  найбільшою техногенною катастрофою в історії людства.

Юматова С. І., завідувач бібліотеки